• 1 banaan
  • 1 ei
  • boter
  • optioneel: Vanille of kaneel

banaan ei pannenkoekenOp zoek naar een gezonde variant van pannenkoeken? of gewoon een licht maar lekker ontbijt? Deze banaan ei pannenkoeken zijn hiervoor uitermate geschikt. Door het ontbreken van de bloem zijn ze glutenvrij en nog eens vol met eiwitten, de bouwstenen van onze spieren. Geen wonder dat dit recept veel gebruikt wordt door sporters.

Banaan ei pannenkoeken maken

Het recept wat we hier gebruiken is voor 3 stuks. Het aantal ingrediënten is maar weinig, enkel een banaan en een ei. Begin met het pureren of prakken van de banaan. Zorg ervoor dat dit een mooie egale structuur krijgt. Voeg het ei toe en meng alles door elkaar. Als het goed is heb je nu een glad beslag.

Zet een koekenpan op het vuur en doe hierin een beetje boter. Wanneer dit mooi warm is schenk je met een pollepel drie bultjes in de pan. Nog een beetje beslag over? Maak er nog een vierde!

Bak ze aan beide kant mooi bruin om medium hoog vuur. Serveer met stroop om het extra lekker maar iets minder gezond te maken.

Tips

Je kunt de pannenkoeken meer smaak meegeven door vanille of kaneel door het beslag te doen. Ook is het lekker om van vers fruit een saus te maken.