• 500 ml amandelmelk
  • 250 bloem (zelfrijzend)
  • 1 ei
  • zout
  • 1 tl olie of kokosvet om in te bakken

Pannenkoeken zijn een heerlijk gerecht en bijna iedereen kan er van smullen. Dit recept is net zo lekker als het originele standaardrecept, maar is ook geschikt voor mensen met lactose-intolerantie, omdat de koemelk vervangen is door amandelmelk. Overigens is deze pannenkoekenvariant hierdoor ook net een tikje gezonder dan de standaard.

Stappenplan

  1. Doe de bloem in een grote kom en voeg hier al roerend de melk aan toe. Roer met een garde, dit werkt het beste om klontjes tegen te gaan.
  2. Voeg een snufje zout toe om de smaken goed te laten uitkomen, en roer ook het ei in het beslag mee.
  3. Zet een koekenpan op het vuur en laat deze goed heet worden. Gebruik bij voorkeur een pan met anti-aanbak laag. Dit scheelt heel veel frustratie omdat de pannenkoek niet blijft plakken.
  4. Als de pan heet genoeg is doe je er een beetje olie of vet in. Laat dit ook even op temperatuur komen en doe dan een schep beslag in de pan. Wanneer de bovenkant van het beslag er niet meer vloeibaar uitziet, is de pannenkoek klaar om omgekeerd te worden. Bak de onderkant nog eventjes aan.
  5. Maak op deze manier net zoveel pannenkoeken tot je beslag op is. Wanneer je na het omdraaien vindt dat je pannenkoek nog niet bruin genoeg is, kun je hem prima nog even weer op die kant bakken. Het belangrijkste is dat het binnenste deel van de pannenkoek goed gaar is.
  6. Je pannenkoeken zijn klaar. Beleg ze met jouw favoriete topping. Eet smakelijk.