• 200 gram tarwebloem
  • 1 mespunt zout
  • 2 eieren
  • 1/2 liter melk
  • 1 el suiker (eventueel voor zoete pannenkoeken)
  • 50 gram boter

Met een lekker pannenkoekenbeslag kan je heerlijke Hollandse pannenkoeken maken. De meeste variaties zijn met bloem, ei en melk als basis. Voeg hieraan een klein beetje zout toe en je het beslag. Bakken gebeurd meestal in een speciale pan met een dun randje. Vaak wordt er boter gebruikt om de pan in te vetten maar het kan ook met olie. Meestal maken we een grote stapel voordat we beginnen met eten. Daarna heeft iedereen zijn eigen manier van eten. PannenkoekenbeslagVaak rollen we hem op met het beleg er midden in. Er zijn ook mensen die juist de pannenkoek plat eten. Iedereen heeft zijn eigen eigen favoriete manier! Hou je nog een paar over? De volgende morgen zijn ze heerlijk als ontbijt of als lunch mee naar school of werk.

Vergelijkbare gerechten met pannenkoekenbeslag

Met een pannenkoekenbeslag kan je met een paar kleine aanpassingen verschillende vergelijkbare gerechten maken. Zo heb je bijvoorbeeld poffertjes. Kleine mini pannenkoekjes die je vaak eet met poedersuiker en boter. Een echte lekkernij voor kinderfeestje of voor op de kermis. Een frensje is de Franse variant, je krijgt dit door een dunner beslag te maken. Flensjes worden vaak gegeten als toetje. De manier van bakken is iets anders maar de ingrediënten niet.

Stappenplan

  1. Voeg de bloem en zout in een kom en maak hierin een kuiltje
  2. Breek de eieren in het kuiltje
  3. Voeg tevens de melk toe en roer dit met een garde of mixer door elkaar totdat je een mooi glad beslag hebt.
  4. Voeg al roerend de rest van de melk toe.
  5. Geef het beslag wat rust en laat heb ongeveer 30 minuten staan

We kunnen nu beginnen met het bakken van de pannenkoeken. Verhit een klontje boter in de pan. Voor het beste resultaat kan je het beste een anti aanbakpan gebruiken. Voeg met een soeplepel het pannenkoekenbeslag toe aan de pan en laat het beslag mooi uitvloeien naar alle kanten. Dit doe je door de pan een beetje scheef te houden. Bak ze daarna op een gemiddelde hoge stand totdat beide zijden lichtbruin zijn. Maak een mooie stapel en hou ze warm door ze in de oven te zetten of af te dekken met een bord.