• 250 gram bloem (1 kopje)
 • 2 eetlepels suiker
 • 350 ml melk (1,3 kopje)
 • snufje zout
 • 1 zakje droge gist (ongeveer 7 gram)
 • 1 ei
 • boter om de pan mee in te vetten
 • poedersuiker en stroop voor de servering

Poffertjes, wie lust ze niet? Iedereen houdt van de heerlijke Dutch Mini Pancakes, zoals de Engels het noemen. Want dat zijn het, mini pannenkoekjes. Je hebt ze vast veel gegeten in restaurants en kraampjes, maar wist je dat ze gemakkelijk zelf te bakken zijn? Met dit poffertjes recept kun jij ze ook bakken! Je moet wel een poffertjespan hebben. Je kunt deze kopen voor op het fornuis, maar je hebt ze bakplaten voor in het tosti-ijzer. Als je dat eenmaal geregeld hebt, kun je aan de slag. Dit poffertjes recept kost ongeveer 10 minuten bereidingstijd en het bakken kost vervolgens ook nog 10 minuten. Daarnaast moet je ongeveer 20 minuten wachten. Binnen 40 minuten heb je dus heerlijke warme poffertjes, genoeg voor vier personen.

 1. Verwarm de melk in een pan. De melk moet een klein beetje warmer zijn dan lauw.
 2. Haal de pan van het vuur en meng het met het suiker en het gist. Wacht zo’n 7 minuten tot het mengsel schuimig is.
 3. Meng het bloem met een snufje zout.
 4. Voeg aan het bloem langzaam aan het ei en het gist toe.
 5. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het beslag rijzen. Het beslag is klaar als de volume is verdubbeld. Soms kan dit wat langer duren.
 6. Verwarm de poffertjespan op middelhoog vuur en smelt wat boter in de pan. Zorg ervoor dat de hele pan goed ingevet is.
 7. Nu kun je ervoor kiezen om het beslag in een spuitzak te gieten. Laat hierbij wel het plastic gedeelte weg. Je kunt ook een lepel gebruiken. Giet het beslag in elk vakje, het vakje kan ongeveer vol worden gegoten. Probeer geen beslag tussen de vakjes te krijgen.
 8. Als de poffertjes van de bovenkant niet meer vloeibaar zijn, kun je ze omdraaien. Ze zijn klaar als ze goudbruin zijn.
 9. Eet smakelijk!

Tip: roomboter bij de poffertjes is erg lekker. Dit kun je combineren met stroop, honing of poedersuiker.